Organisatie

Stichting Eureka! De Grote Valkenswaardse Dorpsquiz

Deze stichting heeft ten doel om de leefbaarheid, participatie en sociale cohesie in het dorp Valkenswaard en in de kernen Dommelen en Borkel en Schaft te versterken. Daarnaast vindt zij het belangrijk de kennis over de Valkenswaardse cultuur te bevorderen.

Zij wil dit doen door het organiseren en het uitvoeren van een dorpsquiz met een daaraan gekoppeld een prijsuitreiking/feestavond/middag.

Eureka! De Grote Valkenswaardse Dorpsquiz is een evenement voor alle inwoners van Valkenswaard, Dommelen en Borkel en Schaft.

Op de quizavond zullen de deelnemende teams op hun eigen gekozen locatie vragen op lossen. Aan de hand van een vragenboek gaan de teams op zoek naar de goede antwoorden. Hierbij worden ook zoekopdrachten gegeven door het dorp heen (uitsluitend te voet of per fiets). De uitslag van de quiz wordt bekend gemaakt op een speciaal georganiseerde feestavond. 

De deelnemende teams kunnen zich voor de quiz inschrijven tegen een vergoeding die in zijn totaal ter beschikking komt als prijzengeld te besteden aan de door de teams zelf gekozen goede doelen.

Tevens worden sponsoren gezocht om de activiteiten financieel mogelijk te maken.

Het doel is om Valkenswaard bij elkaar te brengen en er met zijn allen een onwijs leuk en geslaagd cultureel evenement van te maken.